Fişierul intrare/ieşire:balcon.in, balcon.outSursăOMI 2010 clasele 7-8
AutorGabriela ConeaAdăugată devladcainamisirVlad Cainamisir vladcainamisir
Timp execuţie pe test0.5 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Balcon

Pentru că vacanţa vine mai repede (şi prin surprindere), iar zăpada nu prea este, Lenuş vrea să-şi aranjeze balconul de la dormitorul său. Deşi acesta e frumos luminat şi pavat cu plăcuţe de gresie ea zice că nu se poate simţi bine deoarece florile nu sunt corect aranjate.
Balconul are formă pătrată şi este pavat cu nxn plăcuţe de gresie de aceeaşi dimensiune. Pe fiecare plăcuţă de gresie se află un ghiveci cu flori. Lenuş hotărăşte să aranjeze ghivecele în spirală după principiul Feng Shui: pe primul şir de plăcuţe, sub geam, le pune pe cele mai mici, apoi pe cele mai măricele lângă peretele din dreapta al vecinei, apoi pe cele mai mari lângă peretele sufrageriei, pe cele si mai mari lângă peretele de la bucătărie şi tot aşa în spirală le aranjează pe toate. Astfel, parcurgând plăcuţele de gresie în spirală, în sensul acelor de ceasornic, florile trebuie să fie în ordine crescătoare a înălţimilor.

Cerinţă

Scrieţi un program care să afişeze florile aranjate după principiul Feng Shui.

Date de intrare

Fişierul de intrare balcon.in conţine pe prima linie numărul natural nenul n. Pe următoarele n linii sunt scrise câte n numere naturale separate prin spaţii, reprezentând înălţimile florilor aşa cum sunt ele iniţial aşezate în balcon.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire balcon.out va conţine aranjamentul florilor după principiul Feng Shui, prezentat în enunţ. Valorile scrise pe aceeaşi linie vor fi separate printr-un singur spaţiu.

Restricţii

1 ≤ n ≤ 50
Înălţimile florilor sunt numere naturale ≤ 200 cm.

Exemplu

balcon.inbalcon.out
4
1 8 6 18
4 122 5 3
12 11 19 23
21 9 16 15
1 3 4 5
18 19 21 6
16 122 23 8
15 12 11 9
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici