Fişierul intrare/ieşire:bile.in, bile.outSursăOlimpiada locala 2012, Clasa a 7-a
AutorAutor NecunoscutAdăugată deioanabIoana Bica ioanab
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise

Bile

Ionuţ a primit de Crăciun două cutii care conţin: prima n1 bile şi a doua n2 bile. Pe fiecare bilă este inscripţionată o valoare. Există chiar şi bile identice. A luat nişte bile din prima cutie şi a însumat valorile de pe ele. A notat această primă sumă. La fel a făcut şi cu a doua cutie. A notat şi această sumă. Repetând procedeul descris, a constatat surprins că deseori cele două sume obţinute sunt identice.

Cerinţă

Scrieţi un program care să-l ajute pe Ionuţ să afle câte asemenea sume distincte se pot obţine cu valorile înscrise pe bile.

Date de intrare

Fişierul bile.in conţine pe prima linie două numere naturale n1 şi n2, separate printr-un spaţiu, având semnificaţia din enunţ. Pe a doua linie sunt scrise n1 numere naturale nenule, separate prin câte un spaţiu, reprezentând valorile inscripţionate pe bilele din prima cutie. Pe a treia linie sunt scrise n2 numere naturale nenule, separate prin câte un spaţiu, reprezentând valorile inscripţionate pe bilele din a doua cutie.

Date de ieşire

Fişierul bile.out va conţine pe prima linie un singur număr natural reprezentând numărul de sume distincte care se pot obţine. Dacă nu există o asemenea sumă va conţine numărul 0.

Restricţii

  • 1 ≤ n1, n2 ≤ 5
  • Toate valorile înscrise pe bile sunt numere natural nenule ≤ 50

Exemplu

bile.inbile.out
4 3
1 4 1 2
2 4 5
5

Explicaţie

Sumele sunt:
2 (1+1=2); 4 (1+1+2=4 sau 4=4); 5 (1+4=5); 6 (1+1+4=2+4 sau 2+4=2+4); 7 (1+2+4=2+5)

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici