Fişierul intrare/ieşire:cangurix.in, cangurix.outSursăOlimpiada locala 2010, Clasele 11-12
AutorMarius DumitranAdăugată demihai995Andreescu Mihai mihai995
Timp execuţie pe test0.5 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Cangurix

În Australia sunt tot felul de lucruri ciudate. Cangurix şi-a construit o grădină unde cultiva n plante fermecate pe care le-a etichetat, pentru a le deosebi, cu numerele distincte de 1 la n. Planta fermecată îi dă lui Cangurix puteri inimaginabile. Însă de cum s-a dus vestea despre gradina cu plante fermecate, Cangurix şi-a dat seama că toţi cangurii vor pofti la grozavele plante.

Acum Cangurix are o problemă şi ne roagă să-l ajutăm: el vrea să stea de veghe în grădină într-una din plantele sale fermecate şi să îşi păzească plantele. Planta îi permite lui Cangurix să vadă la orice distanţă dar numai într-un unghi de r grade.

Cerinţă

Scrieţi un program care să determine numărul maxim max de plante ce le poate supraveghea Cangurix şi eticheta nr a plantei în care trebuie să se urce Cangurix pentru a supraveghea cele max plante. Cangurix îşi va da seama singur în ce direcţie să se uite.

Date de intrare

Fişierul de intrare cangurix.in conţine:

  • pe prima linie numerele n şi r (real), separate cu un spaţiu, n reprezentând numărul de plante fermecate, iar r reprezentând unghiul, exprimat în grade, pe care îl poate vedea Cangurix;
  • pe fiecare dintre următoarele n linii (câte una pentru fiecare plantă, în ordinea crescătoare a etichetelor plantelor) câte două numere naturale mai mici ca 10000, reprezentând coordonatele x şi y ale plantelor fermecate (numere reale).

Date de ieşire

Fişierul de ieşire cangurix.out conţine o singură linie pe care sunt scrise două numere: max, nr, separate printr-un spaţiu, max reprezentând numărul maxim de plante pe care le poate supraveghea Cangurix dintr-o plantă, iar nr reprezentând numărul plantei în care trebuie să stea Cangurix pentru a putea supraveghea max plante.

Restricţii

  • n este numar natural, r este numar real
  • 2 ≤ n ≤ 1000
  • 1 ≤ x, y ≤ 10000
  • 1 ≤ r ≤ 180, r va fi dat cu o precizie de doua zecimale
  • Dacă există mai multe plante de unde poate vedea nr maxim de alte plante, se va scrie cea cu eticheta cea mai mică
  • 1 radian = 180 / pi , unde pi = 3.14

Exemplu

cangurix.incangurix.outExplicatie
6 20.00
1 3
2 1
4 2
3 5
5 0
3 2
3 1
Cangurix se aşează în planta cu eticheta nr=1 şi coordonatele (1, 3) şi poate vedea max=3 plante,
cele de coordonate (4, 2), (5,0), (3, 2).
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici