Fişierul intrare/ieşire:cat.in, cat.outSursă.campion 2005
AutorAlin BurtaAdăugată deIsabela_comanComan Isabela Patricia Isabela_coman
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie16384 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Cat

Motanul Felix isi doarme somnul de pranz pe masa de lucru a Ioanei, care tocmai rezolva probleme de matematica. Cuprins parca de armonia si frumusetea numerelor, Felix viseaza ca in jurul lui stau in cerc N soricei, unul alb si restul gri. Soriceii sunt numerotati de la 1 la N. Motanul aude cum un glas cunoscut ii sopteste la ureche: «Felix, tu trebuie sa mananci fiecare al k-lea soricel! Vei incepe sa numeri de la soricelul x, in sensul acelor de ceasornic. Al k-lea soricel il mananci, apoi continui numaratoarea de la soricelul care urmeaza celui mancat! Dar... ai grija! Soricelul alb nu ai voie sa-l mananci, el trebuie sa ramana ultimul!»

Cerinta

Scrieti un program care sa il ajute pe Felix sa determine numarul soricelului initial astfel incat, mancand fiecare al k-lea soricel, sa ramana la sfarsit numai soricelul alb.

Date de intrare

Fisierul de intrare cat.in contine o singura linie pe care se afla 3 numere naturale separate prin cate un spatiu N, K si A, reprezentand, în ordine, numarul de soricei, al catelea soricel se elimina si respectiv numarul de ordine al soricelului alb.

Date de ieşire

Fisierul de iesire cat.out va contine o singura linie pe care va fi scris un numar natural reprezentand cel mai mic numar de ordine al unui soricel cu care se poate incepe numaratoarea, astfel incat in final sa ramana numai soricelul alb.

Restricţii

  • 3<= N <= 600
  • 1<= K <=2*N
  • 1<= A <=N

Exemplu

cat.incat.out
7 4 3
2
6 1 4
5

Explicaţie

In primul exemplu, Incepem numaratoarea de la soricelul 2. Primul soricel eliminat este 5; numaram incepand de la soricelul 6 si urmatoarul eliminat este soricelul 2, apoi 7, 6, 1, 4. Ultimul ramane soricelul 3. In al doilea exemplu, incepem numaratoarea de la soricelul 5 si eliminam cate unul in ordinea 5, 6, 1, 2, 3.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici