Fişierul intrare/ieşire:complot.in, complot.outSursăOlimpiada locala 2015, Clasa a 7-a
AutorAutor NecunoscutAdăugată deMarcelaMarcela Marcela
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie16384 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Complot (clasa a 7-a)

A apărut un zvon cum că, s-a înfiinţat o organizaţie secretă numită “Matematica complicată” care vrea să schimbe toate operaţiile matematice cu unele mult mai … complicate. Cum ani buni ţi-au dat bătăi de cap şi cele pe care le ştii acum, nu vrei să se întâmple aşa ceva. Împreună cu colegii de clasă, afli că organizaţia are doi lideri Algebră şi Geometrie şi nu are niciun sediu, tocmai pentru a nu fi găsiţi, întălnirile lor având loc în parcul Herăstrău. Ca să aflaţi mai multe despre ei, hotărâţi că trebuie să fie urmăriţi. Cum jumătate din zi sunteţi la şcoală, angajaţi pe cei mai buni detectivi care să stea la câte o intrare în parc şi să noteze momentele de timp la care intră şi iese fiecare dintre cei doi lideri.

Detectivii vă predau listele cu plimbările în parc ale lui Algebră şi de asemenea, listele cu plimbările în parc ale lui Geometrie. Ca să dejucaţi cât mai repede planurile celor doi, trebuie să calculaţi voi cât timp au stat cei doi împreună în parc.

Cerinţă

Scrieţi un program care să determine numărul de minute pe care le-au petrecut împreună Algebră şi Geometrie în parc.

Date de intrare

Fişierul de intrare complot.in conţine informaţiile date de detectivi. În prima parte a fişierului sunt enumerate plimbările lui Algebră după care cele ale lui Geometrie. Pe prima linie a fişierului va fi scris un număr natural n, reprezentând de câte ori a intrat şi a ieşit Algebră din parc. Pe următoarele n linii sunt scrise câte două numere întregi a şi b; a reprezintă momentul de timp la care Algebră intră în parc şi b reprezintă momentul de timp la care Algebră părăseşte parcul. Pe linia n+2, va fi scris un număr natural m ce reprezintă numărul de plimbări în parc ale lui Geometrie. Următoarele m linii vor conţine câte două numere întregi c şi d cu aceeaşi semnificaţie; c reprezintă momentul de timp la care Geometrie intră în parc şi d reprezintă momentul de timp la care Geometrie părăseşte parcul.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire complot.out conţine o singură linie ce conţine un singur număr întreg ce reprezintă timpul total pe care Algebră şi Geometrie îl petrec împreună în parc.

Restricţii

  • 0 ≤ n ≤ 1 000 000;
  • 0 ≤ m ≤ 1 000 000;
  • 0 ≤ a1b1a2b2 ≤ ... ≤ anbn ≤ 10 000 000;
  • 0 ≤ c1d1c2d2 ≤ ... ≤ cmdm ≤ 10 000 000;
  • Toate momentele de timp se exprimă în minute.

Exemplu

complot.incomplot.outExplicaţie
3
10 20
40 60
85 100
2
15 50
110 120
15
Cei doi au stat împreună în parc între minutele 15 şi 20 şi între minutele 40 şi 50,
deci în total 15 minute
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici