Fişierul intrare/ieşire:cub1.in, cub1.outSursăONI 2002 clasa a 5-a
AutorDan GrigoriuAdăugată defrancuCristian Francu francu
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Cub1 (clasa a 5-a)

Fratele cel mic al lui Gigel primise de la Moş Crăciun un joc de cuburi colorate. Gigel tocmai terminase clasa a V-a şi nu se mai juca cu aşa ceva, dar când nu se uitau ceilalţi parcă l-ar fi însoţit pe cel mic la joc, mai ales când acesta înşira cele n cuburi unul după altul, iar lui îi treceau prin cap tot felul de cerinţe pe care proful său de info le-ar fi putut scorni:

a. să vedem câte culori sunt în total
b. care culoare este folosită pentru cele mai multe cuburi
c. ce cub ar trebui scos din şir astfel încât să rămână în şirul de cuburi un şir cât mai lung de cuburi alăturate de aceeaşi culoare, fără a se modifica ordinea cuburilor.

Cerinţă

Date n, numărul de cuburi şi culorile celor n cuburi, să se determine numărul de culori folosite, culorile cele mai folosite, lungimea secvenţei celei mai lungi de cuburi de aceiaşi culoare care poate fi obţinută prin eliminarea unui cub precum şi cuburile care pot fi eliminate pentru aceasta.

Date de intrare

Fişierul de intrare cub1.in are pe prima linie valoarea n, reprezentând numărul de cuburi. Pe linia a doua a fişierului de intrare se găseşte o succesiune de n valori naturale nenule reprezentând culorile celor n cuburi, separate prin câte un spaţiu. Culorile sunt numerotate începând cu 1.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire cub1.out conţine pe prima linie numărul de culori ale celor n cuburi. Linia a doua a fişierului conţine, în ordine, numerele culorilor care apar de cele mai multe ori. Linia a treia a fişierului de ieşire conţine lungimea secvenţei maxime care se poate obţine prin eliminarea unui cub iar linia a patra va conţine, în ordine, numerele de ordine ale cuburilor ce pot fi eliminate pentru a se obţine această lungime.

Restricţii

  • Dacă la cerinţele b, c sunt mai multe soluţii se vor preciza toate.
  • 1 ≤ n ≤ 50
  • Culorile sunt în număr de maximum 10, numerotate de la 1 la 10.

Exemplu

cub1.incub1.outExplicaţii
15
5 2 5 2 2 3 3 2 3 5 3 3 3 2 2
3
2 3
4
10
Sunt folosite 3 culori (2, 3, 5).
Cele mai utilizate culori sunt 2 şi 3, fiecare de câte 6 ori.
Prin eliminarea cubului de pe poziţia 10 (cub cu culoarea 5) se obţine
o secvenţă de 4 cuburi alăturate de aceiaşi culoare (3 3 3 3). Este
singura posibilitate de a obţine o secvenţă de lungime 4.
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici