Fişierul intrare/ieşire:dar.in, dar.outSursăOlimpiada locala 2011, Clasa a 10-a
AutorAutor NecunoscutAdăugată deteodor94Teodor Plop teodor94
Timp execuţie pe test0.15 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Dar

Fiind criză mondială, primarul Capitalei vrea să dăruiască persoanelor defavorizate zahăr şi făină. El a obţinut o sponsorizare de la o firmă prosperă constând în x kg de zahăr şi y kg de făină. Atât zahărul cât şi făina sunt ambalate în pungi de câte 1 kg. Primarul doreşte să împartă în mod egal cele x pungi cu zahăr şi cele y pungi cu făină la cât mai multe persoane, astfel încât fiecare persoană să primească un câte un pachet identic care să conţină un acelaşi număr de pungi cu zahăr şi un acelaşi număr de pungi cu făină. Dacă nu va putea face cel puţin două astfel de pachete identice, primarul va trebui să doneze toate pungile de zahăr şi de făină la cantina săracilor.

Cerinţă

Scrieţi un program care să determine numărul maxim de pachete identice pe care le poate face primarul ştiind că toate cele x kg de zahăr şi toate cele y kg de făină trebuie împărţite şi că fiecare pachet trebuie să conţină un acelaşi număr număr de pungi cu zahăr şi un acelaşi număr de pungi cu făină.

Date de intrare

Fişierul de intrare dar.in va conţine:

  • pe prima linie numărul n de cifre ale numărului x si apoi cele n cifre ale sale, separate prin câte un spaţiu, începând cu cifra cea mai semnificativă;
  • pe a doua linie numărul m de cifre ale numărului y si apoi cele m cifre ale sale, separate prin câte un spaţiu, începând cu cifra cea mai semnificativă.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire dar.out va conţine o singură linie pe care va fi scris un singur număr natural reprezentând numărul maxim de pachete pe care le poate face primarul sau valoarea 0 dacă primarul nu poate face cel puţin 2 pachete.

Restricţii

  • 1 ≤ n, m ≤ 80
  • 1 ≤ x, y ≤ 1080 - 1
  • Un pachet trebuie să conţină obligatoriu cel puţin o pungă cu zahăr şi cel puţin o pungă cu făină.

Exemplu

dar.indar.outExplicatie
2 1 3
2 1 0
0
Nu se pot face cel puţin două pachete identice din cele x=13 pungi cu zahăr şi cele y=10 pungi cu făină.
9 1 4 3 0 0 0 0 0 0
8 2 2 0 0 0 0 0 0
11000000
Din cele x=143000000 kg de zahăr şi cele y=22000000 primarul va face 11000000 pachete identice.
Fiecare pachet va conţine: 13 pungi cu zahăr şi 2 pungi cu făină.
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici