Fişierul intrare/ieşire:debarcare.in, debarcare.outSursăONI 2003 clasa a 7-a
AutorDaniel PopaAdăugată defrancuCristian Francu francu
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Debarcare (clasa a 7-a)

În toiul pregătirilor debarcării din Normandia (din al doilea război mondial) ofiţerii de contrainformaţii germani au observat că prin punctele de frontieră au început să circule fel de fel de indivizi care au pe centură gravate litere şi cifre. După ce au reuşit să prindă câţiva dintre ei şi le-au confiscat centurile au putut constata că întotdeauna pe centură se află un număr n de litere şi cifre. După îndelungi „interviuri” au aflat că pe centură sunt codificate sub formă numerică, în baza 16, liniile şi modurile de atac.

Pentru a decodifica mesajul centura era tăiată în radical din n bucăţi care erau aşezate una sub alta, după care se citeau caracterele de pe fiecare coloană, de sus în jos, iar numărul format pe o coloană era transformat în baza 10. Dacă numărul rezultat ar avea cifrele în ordine strict crescătoare atunci va ataca mai întâi infanteria, dacă era strict descrescător atacă prima aviaţia, altfel va fi un atac combinat (mixt). Numărul de linii de atac este egal cu radical din n.

Cerinţă

Scrieţi un program care, citind informaţiile de pe o centură, să determine numărul x al liniilor de atac şi modul în care se va desfăşura atacul.

Date de intrare

De pe prima linie a fişierului de intrare debarcare.in se citeşte mesajul. Literele din mesaj vor fi doar litere mari, iar mesajul se termină cu caracterul sfârşit de linie.

Date de ieşire

Pe prima linie a fişierului de ieşire debarcare.out se va scrie numărul x, iar pe următoarele x rânduri câte unul dintre cuvintele infanterie, aviatie, mixt în funcţie de tipul de atac.

Restricţii

  • n este pătrat perfect, strict mai mic ca 100
  • literele ce pot apare sunt A, B, C, D ,E , F

Exemplu

debarcare.indebarcare.outExplicaţie
01C7A8BAA
3
infanterie
mixt
aviatie
Dacă tăiem centura şi punem bucăţile una sub alta obţinem:
01C
7A8
BAA
Deci numerele în baza 16 vor fi: 07B, 1AA, C8A a căror valori în baza 10 vor fi:
123, 426, 3210.
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici