Fişierul intrare/ieşire:ed.in, ed.outSursă .campion 2006
AutorProf. Emanuela CerchezAdăugată deisa_Fares_MudiFares Mohamad isa_Fares_Mudi
Timp execuţie pe test0.3 secLimită de memorie16384 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise

Ed

Sa consideram un text format numai din litere mici ale alfabetului englez. Asupra acestui text se pot executa urmatoarele operatii de editare:
1. L (cursorul se muta cu o pozitie la stanga; in cazul in care cursorul se afla la inceputul textului aceasta operatie nu are nici un efect).
2. R (cursorul se muta cu o pozitie la dreapta; in cazul in care cursorul se afla la sfarsitul textului aceasta operatie nu are nici un efect).
3. B (sterge caracterul din stanga cursorului; in cazul in care cursorul se afla la inceputul textului aceasta operatie nu are nici un efect).
4. I<secventa> (insereaza secventa de litere mici specificata dupa litera I in pozitia curenta a cursorului)
5. D<nr> (sterge incepand cu pozitia curenta a cursorului nr caractere; in cazul in care numarul de caractere existente din pozitia curenta a cursorului pana la sfarsitul sirului este < nr, se vor sterge toate caracterele existente de la pozitia curenta a cursorului pana la sfarsitul sirului).
Initial cursorul de scriere se afla la sfarsitul textului (dupa ultimul caracter din text).

Cerinta

Scrieti un program care sa aplice unui text dat o secventa de operatii de editare si care sa afiseze textul astfel obtinut.

Date de intrare

Fişierul de intrare ed.in contine pe prima linie textul dat. Pe cea de a doua linie este scris un numar natural N, care reprezinta numarul de operatii de editare. Pe urmatoarele N linii sunt scrise cele N operatii de editare (cate o operatie pe o linie), in ordinea in care trebuie sa fie executate.

Date de ieşire

Fisierul de iesire ed.out va contine o singura linie pe care va fi scris textul obtinut dupa executarea in ordine a celor N operatii de editare.

Restricţii

  • Textul dat este format din cel mult 50000 litere mici ale alfabetului englez.
  • 1 ≤ N ≤ 5000
  • La orice operatie de inserare (I) se pot insera in text maxim 10 caractere.
  • La orice operatie de stergere (D) se pot sterge din text maxim 1000 caractere.

Exemplu

ed.ined.out
qwerty
10
L
L
D3
L
B
R
Ibb
L
Iaaa
D2
qwarbb
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici