Fişierul intrare/ieşire:flori1.in, flori1.outSursăConcurs Clasa a 7-a
AutorTeodor PlopAdăugată defrancuCristian Francu francu
Timp execuţie pe test0.4 secLimită de memorie2500 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Flori1 (răzbunarea florilor lui Teodor Plop)

Aceasta este o modificare a problemei flori, creată de Teodor Plop. Cei care aţi luat 100 de puncte la acea problemă, credeţi că o puteţi face şi pe aceasta? Mănuşa a fost aruncată :)

Miruna are in grija o gradina de forma dreptunghiulara, plina cu flori. Gradina este impartita in N linii si M coloane, iar in fiecare patratel (i, j) se afla cate o floare de inaltime h[i][j] cm.

Ingrijirea unei gradini nu este o sarcina usoara, asa ca Miruna trebuie sa ude in fiecare zi, timp de Z zile, fiecare floare din gradina, pentru ca aceasta sa creasca. Se stie ca daca Miruna uda o floare folosind x litri de apa, inaltimea acelei flori va creste cu x cm.

Problema este ca Miruna este o fata silitoare si doreste sa lucreze pentru Olimpiada de Informatica, iar udatul florilor ocupa foarte mult timp. Asa ca, isteata fiind, ea va uda in fiecare din cele Z zile doar o portiune din gradina, de forma dreptunghiulara, determinata prin coordonatele colturilor stanga-sus (l1, c1) si dreapta-jos (l2, c2).

La finalul celor Z zile, mama ei, curioasa de noul look al gradinei, ii adreseaza Mirunei urmatoarea intrebare:

  • Care este inaltimea maxima a unei flori din gradina, si de cate ori apare aceasta inaltime?

Ajutati-o pe Miruna sa raspunda la intrebare, pentru ca ea sa se poata pregati linistita pentru Olimpiada de Informatica!

Date de intrare

Fişierul de intrare flori1.in contine pe prima linie numerele naturale N si M. Pe urmatoarele N linii se vor afla cate M numere naturale h[i][j], reprezentand inaltimile initiale ale florilor din gradina. Pe urmatoarea linie se va afla numarul natural Z, urmat de Z linii care contin 5 elemente, l1, c1, l2, c2, x, reprezentand coordonatele dreptunghiului cat si cantitatea de apa pe care Miruna o varsa pe fiecare floare din acel dreptunghi.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire flori1.out se vor gasi doua numere naturale MAX si NR, reprezentand inaltimea maxima a unei flori din gradina la finalul celor Z zile, cat si numarul de aparitii ale acestei inaltimi.

Restricţii

  • 1 ≤ N, M ≤ 1.000
  • 1 ≤ h[i][j] ≤ 1.000
  • 1 ≤ Z ≤ 10.000
  • 1 ≤ l1 ≤ l2 ≤ N
  • 1 ≤ c1 ≤ c2 ≤ M
  • 1 ≤ x ≤ 1.000

Exemplu

flori1.inflori1.out
3 4
3 8 9 10
10 9 1 4
6 1 4 5
2
1 1 3 4 10
3 3 3 4 5
20 3
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici