Fişierul intrare/ieşire:ks2.in, ks2.outSursăad-hoc
AutorEmanuela CerchezAdăugată deCatalin.FrancuCatalin Francu Catalin.Francu
Timp execuţie pe test0.2 secLimită de memorie4096 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

ks2

Aceasta este o versiune modificată a problemei ks (OJI 2016, clasa a 8-a). Modificările apar cu bold (restricţia şi exemplul).

Ana şi Bogdan au inventat din nou un joc, pe care l-au denumit ks. Pe tabla de joc sunt plasate pe poziţii consecutive n jetoane, pe fiecare jeton fiind scris un număr natural nenul.

Ana este prima la mutare şi are voie să extragă de pe tablă exact k jetoane situate pe poziţii consecutive.

Bogdan mută al doilea şi are şi el voie să extragă exact k jetoane, dintre cele rămase pe tablă, situate de asemenea pe poziţii consecutive.

Punctajul asociat unei mutări este egal cu suma numerelor scrise pe jetoanele extrase la mutarea respectivă.

Scopul Anei este să efectueze mutarea sa astfel încât punctajul obţinut de Bogdan să fie cât mai mic. Considerăm că atât Ana, cât şi Bogdan joacă optim.

Cerinţe

Cunoscând numărul de jetoane de pe tabla de joc, valorile înscrise pe acestea, precum şi valoarea k, scrieţi un program care să determine care este cel mai bun punctaj pe care Bogdan îl poate obţine, ştiind că ambii jucători joacă optim.

Date de intrare

Fişierul de intrare ks2.in conţine pe prima linie două numere naturale separate prin spaţiu n k, având semnificaţia din enunţ. Pe cea de a doua linie se află n valori naturale nenule, separate prin câte un spaţiu, reprezentând valorile înscrise pe cele n jetoane, în ordinea în care acestea sunt plasate pe tabla de joc.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire ks2.out va conţine o singură linie pe care va fi scris un număr natural reprezentând punctajul maxim pe care îl poate obţine Bogdan la mutarea sa, ştiind că ambii jucători joacă optim.

Restricţii

  • 3 ≤ n ≤ 100.000
  • 1 ≤ k ≤ n/3
  • Valorile înscrise pe jetoane sunt numere naturale nenule ≤ 109.
  • După ce Ana extrage jetoanele sale, jetoanele rămase pe tablă se deplasează spre stânga pentru a reface un interval compact.

Exemplu

ks2.inks2.out
10 3
1 2 5 4 15 2 4 5 1 6
12

Explicaţie

Mutarea optimă pentru Ana este de a selecta jetoanele 5, 4, 15. În acest caz cea mai bună mutare pentru Bogdan este de a selecta jetoanele 5, 1, 6 care i-ar aduce un punctaj egal cu 12, maxim posibil.

Dacă Ana ar alege jetoanele 4, 15, 2 sau 15, 2, 4, tabla ar deveni 1 2 5 4 5 1 6 după compactare. Aceasta i-ar permite lui Bogdan să aleagă jetoanele 5, 4, 5 pentru a obţine 14 puncte.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici