Fişierul intrare/ieşire:macheta.in, macheta.outSursăONI 2011 clasa a 8-a
AutorLucia MironAdăugată defrancuCristian Francu francu
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise

Macheta (clasa a 8-a)

Cristi, participant la ONIGIM 2011, este pasionat de machete. El a realizat la scară macheta campusului în care se desfăşoară olimpiada. În macheta lui sunt modelate N clădiri, numerotate de la 1 la N, sub forma unor paralelipipede dreptunghice.
Privind macheta de sus, evident, toate clădirile sunt vizibile. Mai mult, asociind un sistem de coordonate cartezian, cu originea în colţul stânga-jos al vederii de sus a machetei, axa OX pe latura sudică (cea de jos) cu sensul către Est, iar axa OY pe latura vestică (cea din stânga) cu sensul către Nord, observăm că vederea de sus a fiecărei clădiri este un dreptunghi cu laturile respectiv paralele cu axele. Prin urmare, vederea de sus a unei clădiri poate fi specificată prin 4 valori x y Lx Ly cu semnificaţia: x abscisa, respectiv y ordonata colţului stânga-jos al vederii de sus a clădirii; Lx lungimea laturilor paralele cu OX, respectiv Ly lungimea laturilor paralele cu OY.

După ce a analizat macheta privind-o de sus, identificând astfel toate clădirile, Cristi priveşte macheta perpendicular dinspre laterala sudică (adică priveşte perpendicular pe laterala machetei pe care se află axa OX). Privind astfel macheta nu mai sunt vizibile toate cele N clădiri.

Cerinţă

Scrieţi un program care, cunoscând vederea de sus a machetei şi înălţimile clădirilor, să determine ce clădiri sunt vizibile privind macheta dinspre laterala sudică.

Date de intrare

Fişierul de intrare macheta.in conţine pe prima linie numărul natural N, reprezentând numărul de clădiri. Pe următoarele N linii sunt descrise cele N clădiri, câte o clădire pe o linie, în ordinea de la 1 la N. O clădire este specificată prin cinci numere naturale x y Lx Ly H separate prin câte un spaţiu, unde x y Lx Ly specifică vederea de sus a clădirii, iar H înălţimea acesteia.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire macheta.out va conţine o singură linie pe care se vor scrie în ordine crescătoare numerele clădirilor vizibile privind macheta dinspre laterala sudică.

Restricţii

  • 2 ≤ N ≤ 100
  • 0 ≤ x, y, Lx, Ly, H ≤ 1000
  • Pentru 50% dintre teste 0 ≤ x, y, Lx, Ly, H ≤ 250
  • Se garantează că în fişierele de test dreptunghiurile reprezentând vederile de sus ale oricăror două clădiri nu au niciun punct comun.

Exemplu

macheta.inmacheta.outExplicaţii
5
1 6 9 1 8
9 2 1 3 10
1 1 7 1 8
1 3 3 1 6
5 3 3 1 9
1 2 3 5
Vedere de sus:
 
Vedere dinspre Sud:
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici