Fişierul intrare/ieşire:meteo.in, meteo.outSursăOMI Iași 2013, clasa a 6-a
AutorAnca UriciucAdăugată deIsabela_comanComan Isabela Patricia Isabela_coman
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Meteo (clasa a 6-a)

Centrul de meteorologie dintr-o ţară îndepărtată, aflată aproape de Polul Nord, doreşte să stabilească modul în care încălzirea globală afectează temperaturile din acea ţară. Ei notează pe parcursul a N zile consecutive temperaturile maxime zilnice şi sunt interesaţi să determine cea mai lungă perioadă continuă de timp în care temperaturile înregistrate în zile consecutive au alternat ca semn.

Cerinta

Scrieţi un program care, pe baza temperaturilor înregistrate pe parcursul a N zile consecutive, determină o succesiune de zile consecutive având lungime maximă pentru care temperaturile înregistrate au alternat ca semn. Dacă există mai multe astfel de secvenţe, meteorologii sunt interesaţi de cea mai recentă. Dacă nu există măcar două zile consecutive cu temperaturi alternante ca semn, ei vor înregistra rezultatul 0.

Date de intrare

Fişierul de intrare meteo.in conţine pe prima linie numărul natural N, reprezentând numărul total de zile pentru care se efectuează studiul. Pe cea de-a doua linie vor fi scrise N numere întregi separate prin spaţii, al i-lea număr de pe linie fiind temperatura maximă zilnică înregistrată în ziua i a studiului (1≤i≤N).

Date de ieşire

Fişierul de ieşire meteo.out va conţine pe prima linie un număr natural NrMax, reprezentând numărul maxim de zile consecutive pentru care temperaturile au alternat ca semn. Pe cea de a doua linie vor fi scrise NrMax valori întregi, separate prin spaţii, reprezentând temperaturile (alternante ca semn) înregistrate în cele NrMax zile. Dacă există mai multe soluţii, va fi afişată cea mai recentă dintre acestea. În cazul în care nu există nici măcar două zile consecutive cu temperaturi alternante ca semn, fişierul de ieşire va conţine o singură linie, pe care va fi scrisă valoarea 0.
În fişierul de ieşire meteo.out ...

Restricţii

• 3 < N ≤ 1000
• Temperaturile maxime zilnice sunt numere întregi ce aparţin intervalului [-50,50].
• Temperatura de 0 grade va fi considerată pozitivă.
• Pentru determinarea corectă a valorii NrMax se acordă 60% din punctajul pe test. Punctajul integral se obţine pentru ambele cerinţe rezolvate corect.

Exemplu

meteo.inmeteo.outExplicatii
16
1 -5 -3 2 -1 7 -2 5 1 7 -9 0 -1 6 -1 -8
6
7 -9 0 -1 6 -1
Studiul a fost efectuat pe durata a 16 zile. În această perioadă au existat
două secvenţe de zile consecutive având lungime maximă (6) şi în care temperaturile
au alternat ca semn (marcate îngroşat în fişierul de intrare). În fişierul
de ieşire a fost afişată cea mai recentă dintre ele.
5
1 2 1 7 2
0
 
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici