Fişierul intrare/ieşire:numere7.in, numere7.outSursăOJI 2005 clasa a 9-a
AutorDoru Popescu AnastasiuAdăugată deIsabela_comanComan Isabela Patricia Isabela_coman
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Numere7 (clasa a 9-a)

Mircea este pasionat de programare. El a început să rezolve probleme din ce în ce mai grele. Astfel a ajuns la o problemă, care are ca date de intrare un tablou pătratic cu n linii şi n coloane, componentele tabloului fiind toate numerele naturale distincte de la 1 la n2. Pentru a verifica programul pe care l-a scris îi trebuie un fişier care să conţină tabloul respectiv. După ce a creat acest fişier, fratele său, pus pe şotii îi umblă în fişier şi îi schimbă câteva numere consecutive, cu numărul 0. Când se întoarce Mircea de la joacă constată cu stupoare că nu îi merge programul pentru testul respectiv. După câteva ore de depanare îşi dă seama că programul lui este corect şi că fişierul de intrare are probleme.

Cerinţă

Scrieţi un program care să-l ajute pe Mircea, găsindu-i cel mai mic şi cel mai mare dintre numerele consecutive schimbate de fratele său

Date de intrare

În fişierul de intrare numere7.in se dă pe prima linie valoarea n, iar pe următoarele n linii elementele tabloului, câte n elemente pe o linie, separate între ele prin câte un spaţiu, după modificările făcute de fratele lui Mircea.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire numere7.out se va scrie pe un singur rând cu un singur spaţiu între ele numerele cerute (primul fiind cel mai mic).

Restricţii

  • 0 < n ≤ 500
  • Fratele lui Mircea schimbă cel puţin un număr în fişier.
  • Numerele schimbate de fratele lui Mircea sunt mai mici sau cel mult egale cu 60000.

Exemplu

numere7.innumere7.outExplicaţie
3
5 0 7
0 0 1
6 9 8
2 4
În fişierul de intrare au fost înlocuite cu 0 numerele 2, 3, 4.
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici