Fişierul intrare/ieşire:onigim.in, onigim.outSursăONI 2013 clasa a 5-a
AutorLucia MironAdăugată defrancuCristian Francu francu
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Onigim (clasa a 5-a)

Notă: enunţul problemei a fost uşor modificat pentru a corecta erori evidente, respectiv mărimea lui K.

La ONIGIM 2013 participă N elevi de clasa a V-a având ca id-uri, în ordine, numerele naturale de la 1 la N. Anul acesta organizatorii au afişat la clasa a V-a toate punctajele distincte obţinute de elevi, în ordine strict crescătoare p1, p2, ..., pK, şi un şir de N valori a1, a2, ..., aN, unde ai reprezintă numărul de elevi care au punctaje strict mai mici decât punctajul elevului având id-ul i (1 ≤ iN).

Cerinţă

Cunoscând numărul de elevi (N), numărul de punctaje distincte (K) obţinute de elevii de clasa a V-a, punctajele p1, p2, ..., pK, în ordine strict crescătoare, şi valorile a1, a2, ..., aN, cu semnificaţia din enunţ, să se scrie un program care determină:

a) Punctajul obţinut de fiecare elev în ordinea crescătoare a id-urilor.
b) Numărul de distincţii acordate de organizatori. Numărul de distincţii este egal cu numărul de elevi care au obţinut cele mai mari trei punctaje distincte.
c) Numărul maxim de elevi care au obţinut acelaşi punctaj.

Date de intrare

Fişierul de intrare onigim.in conţine pe prima linie numerele naturale N şi K reprezentând numărul de elevi, respectiv numărul de punctaje distincte obţinute de elevi. Pe a doua linie sunt K numere naturale în ordine strict crescătoare p1, p2, ..., pK reprezentând punctajele distincte obţinute de elevi, şi pe a treia linie sunt N numere naturale a1, a2, ..., aN, unde ai reprezintă numărul de elevi care au punctaje strict mai mici decât punctajul elevului cu ID-ul i.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire onigim.out va conţine trei linii. Pe prima linie se află N numere naturale v1, v2, ..., vN reprezentând punctajele obţinute de cei N concurenţi (vi - punctajul concurentului cu ID-ul i), pe a doua linie se află un număr natural D reprezentând numărul de distincţii acordate de organizatori, pe a treia linie se află un număr natural M reprezentând numărul maxim de elevi care au obţinut acelaşi punctaj.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 1000;
  • 1 ≤ pi ≤ 300, (1 ≤ iN);
  • 0 ≤ ai < 1000, (1 ≤ iN);
  • 1 ≤ K ≤ 1000;
  • 3 ≤ K ≤ 300;
  • Pentru prima cerinţă rezolvată corect se acordă 40% din punctaj; pentru a doua cerinţă rezolvată corect se acordă 30% din punctaj; pentru a treia cerinţă rezolvată corect se acordă 30% din punctaj;
  • Răspunsurile la cele trei cerinţe vor fi scrise exact pe linia indicată; în cazul în care nu cunoaşteţi rezolvarea la una dintre cerinţe, pe linia respectivă se va scrie valoarea -1;
  • Fiecare linie din fişierul de intrare se termină cu caracterul sfârşit de linie.

Exemplu

onigim.inonigim.outExplicatii
6 4
100 150 175 200
4 2 0 0 3 4
200 150 100 100 175 200
4
2
Sunt 4 elevi care au punctajul mai mic decât punctajul elevului cu id-ul
1, 2 elevi cu punctajul mai mic decât punctajul elevului cu id-ul 2, etc.
Cele mai mari 3 punctaje sunt obţinute de 4 elevi. Numărul maxim de elevi
care au acelaşi punctaj este 2.
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici