Fişierul intrare/ieşire:oras.in, oras.outSursă.campion 2011
AutorMarinel SerbanAdăugată defrancuCristian Francu francu
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Oraș (clasa a 8-a)

Harta municipiului Iaşi este reprezentată pe un caroiaj de n x m pătrăţele. Fiecare dintre acestea conţine un caracter indicând tipul terenului pe care îl reprezintă. Caracterele pot fi: 'C' – clădire, 'P' – parc, 'S' – stradă, '.' – caracterul punct marchează câmpiile care înconjoară municipiul, şi el nu poate să apară în interiorul oraşului. Fiecare caracter are 8 vecini în cele 8 direcţii: N, NE, E, SE, S, SV, V, NV. Edilii oraşului doresc să ştie cât de mare este oraşul lor. O măsură a dimensiunii oraşului o reprezintă şi conturul acestuia, de aceea ei doresc să ştie cât de mare este acesta precum şi alte date despre oraş.

Cerinţă

Dată harta municipiului în forma descrisă mai sus, să se determine:

  1. numărul de caractere care se află pe conturul oraşului; un caracter este pe contur dacă numărul vecinilor săi care nu conţin caracterul '.', este strict mai mic decât 8;
  2. numărul de clădiri din oraş; două clădiri se consideră distincte dacă nu se ating în nici una dintre direcţiile N, E, S, V;
  3. suprafaţa celui mai mare parc din oraş, exprimată în număr de caractere; două parcuri se consideră distincte, dacă nu se ating în nici una dintre direcţiile N, E, S, V.

Date de intrare

Fişierul de intrare oras.in conţine pe prima linie valorile n şi m separate de un singur spaţiu. Următoarele n linii conţin câte m caractere numai dintre cele specificate, reprezentând harta oraşului.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire oras.out conţine pe prima linie trei valori naturale separate prin câte un spaţiu, reprezentând respectiv răspunsurile la cerinţele 1), 2) şi 3).

Restricţii

  • 3 ≤ n, m ≤ 200
  • Harta conţine toate cele 4 tipuri de caractere.
  • Caracterele 'C', 'P', 'S' aflate pe marginea hărţii se consideră vecine cu câmpiile.

Exemplu

oras.inoras.outExplicaţie
8 8
...P....
...P....
...P....
.PPPCP..
SCSSP...
PPPSP...
..P.P...
........
18 2 6
Caracterele indicate cu bold se află pe contur. În oraş există 2 clădiri.
Oraşul are 4 parcuri, cel mai mare fiind reprezentat prin 6 caractere.
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici