Fişierul intrare/ieşire:palindrom1.in, palindrom1.outSursăONI 2004 clasa a 6-a
AutorDaniel PopaAdăugată defrancuCristian Francu francu
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Palindrom1 (clasa a 6-a)

Ionel are de rezolvat la matematică o problemă ce presupune calcularea unei expresii care conţine paranteze, operaţii de adunare, scădere, înmulţire, împărţire cu numere naturale. Numai că Ionel nu are chef să calculeze, aşa că a început să se joace cu numerele din expresie: le-a despărţit în cifrele componente şi, fiindcă a auzit de numere palindroamuri de la un coleg care ştia ceva informatică, a încercat să scrie un număr cât mai mare cu cifrele pe care le are la dispoziţie şi care să fie palindrom. Deoarece jocul i s-a părut prea simplu, Ionel a decis că în cazul în care va folosi o cifră, va trebui să o utilizeze exact de câte ori ea apare în expresia aritmetică.

Cerinţă

Cunoscând cifrele din expresie, să se determine cel mai mare număr palindrom ce se poate forma respectând regula de mai sus. Un număr este palindrom dacă citit de la stânga la dreapta are aceeaşi valoare ca şi la citirea de la dreapta la stânga (exemplu: 17271).

Date de intrare

Fişierul de intrare palindrom1.in conţine pe prima linie numărul n de cifre, apoi cele n cifre, câte o cifră pe o linie.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire palindrom1.out va conţine o singură linie pe care va fi scris cel mai mare palindrom care se poate forma respectând regula din enunţ.

Restricţii

  • 1 ≤ n ≤ 10000
  • fişierul de intrare conţine cel puţin o cifră nenulă

Exemplu

palindrom1.inpalindrom1.out
4
2
4
5
2
252
7
2
2
3
5
3
3
2
333
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici