Fișierul intrare/ieșire patrat.in, patrat.out Sursă OJI 2014 clasa a 7-a
Autor Sanda Junea Adăugată de avatar Isabela_coman Coman Isabela Patricia Isabela_coman
Timp de execuție pe test 0.6 sec Limită de memorie 2048 KB
Scorul tău N/A Dificultate stea de rating de tip fullstea de rating de tip emptystea de rating de tip emptystea de rating de tip emptystea de rating de tip empty
open book Poți vedea testele pentru această problemă accesând atașamentele .

Patrat (clasa a 7-a)

Cel mai mare observator astronomic din România și din Europa de Est, aflat la Galați, a captat o imagine a boltei cerești, ce surprinde toate stelele vizibile în acel moment. Imaginea este în format digital, codificată sub forma unui tablou bidimensional, cu N linii și M coloane. Fiecare element al tabloului conține un număr natural care reprezintă intensitatea luminoasă a unei stele.
Numim stea strălucitoare o stea care are intensitatea luminoasă mai mare decât a tuturor stelelor învecinate direct cu ea, pe orizontală, verticală sau diagonală. Numim constelație pătrată patru stele strălucitoare care se află plasate în colțurile unui pătrat cu laturile paralele cu marginile tabloului. Lungimea laturii unei constelații pătrate este egală cu numărul de stele din care este formată latura. O stea strălucitoare poate face parte din mai multe constelații pătrate.

Cerințe

Scrieți un program care să determine:
a) Numărul stelelelor strălucitoare;
b) Numărul constelațiilor pătrate;
c) Lungimea laturii pătratului care reprezintă cea mai mare constelație pătrată.

Date de intrare

Din fișierul patrat.in se citesc de pe prima linie, două numere naturale N și M, separate printr-un spațiu, reprezentând dimensiunile tabloului bidimensional, iar de pe următoarele N linii, câte M numere naturale separate prin câte un spațiu, reprezentând intensitatea luminoasă a stelelor.

Date de ieșire

În fișierul patrat.out se va scrie pe prima linie un număr natural reprezentând răspunsul la cerința a). Pe cea de-a doua linie se va scrie un număr natural reprezentând răspunsul la cerința b). Pe a treia linie se va scrie un număr natural reprezentând răspunsul la cerința c).

Restricții

  • 1 < N ≤ 200
  • 1 < M ≤ 200
  • 1 ≤ intensitatea unei stele ≤ 1000
  • pentru rezolvarea corectă a cerinței a) se acordă 40% din punctajul fiecărui test, pentru rezolvarea corectă a cerinței b) se acordă 40% din punctajul fiecărui test iar pentru rezolvarea corectă a cerinței c) se acordă 20% din punctajul fiecărui test.
  • Respectați formatul fișierului de ieșire! Pentru a obține punctajul acordat unei cerințe, trebuie ca răspunsul din fișier să fie corect și scris exact pe linia precizată în enunț.
  • Dimensiunea maximă a sursei 5 KB.

Exemplu

patrat.in patrat.out Explicație
6 8
1 8 5 7 1 6 3 4
1 2 3 1 1 5 2 1
1 7 1 9 1 1 8 1
6 3 5 1 6 4 3 1
1 9 5 7 1 8 2 1
1 5 6 5 3 1 3 6
11
3
5
În tabloul bidimensional cu 6 linii și 8 coloane există 11 stele
strălucitoare.Tabloul conține 3 constelații pătrate iar cea mai
mare are latura pătratului de lungime 5.
2 3
1 1 1
1 1 1
0
0
0
În tabloul bidimensional cu 2 linii și 3 coloane nu există nici o stea
strălucitoare. Tabloul conține 0 constelații pătrate iar cea mai mare are
latura pătratului de dimensiune 0.

Trebuie să te autentifici pentru a trimite soluții. Click aici

Indicii de rezolvare

Arată 5 categorii