Fişierul intrare/ieşire:petale.in, petale.outSursăConcursul Grigore Moisil 2011 (Lugoj)
AutorAutor NecunoscutAdăugată defrancuCristian Francu francu
Timp execuţie pe test1 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Petale (clasa 7-8)

Într-una din zile, pe când cei şapte pitici mergeau spre mină, Zâna cea Bună apăru în calea lor şi le spuse:

„Dacă vreţi ca Alba ca Zăpada să se întoarcă la voi va trebui să mergeţi în poieniţa din mijlocul codrului şi de acolo să culegeţi toate florile nemuririi. Cu petalele acestor flori va trebui să acoperiţi patul Albei ca Zăpada. Dar ţineţi minte, pentru a vi se îndeplini dorinţa trebuie să puneţi toate petalele florilor culese, iar fiecare pitic să pună acelaşi număr de petale.”

Auzind acest lucru, piticii s-au îndreptat spre poieniţă. Aici găsiră o mulţime de flori însă numărul petalelor era diferit. Unele flori aveau 1 petală, altele 3, 9, 27, 81 …, adică întotdeauna numărul de petale este un număr ce reprezintă o putere a lui 3. O altă observaţie făcută de Grumpy era că florile cu acelaşi număr de petale nu erau decât maxim două.

Pentru a le veni uşor să calculeze câte petale au în total l-au pus pe Sleepy să noteze câte flori cu acelaşi număr de petale sunt, formând astfel grupe cu acestea. La sfârşit Doc, înţeleptul piticilor, constată că Sleepy a uitat să marcheze câte flori sunt într-o grupă. Astfel s-a hotărât să noteze numărul de flori din grupa respectivă cu x. Apoi a creat un program care să determine care este numărul florilor din grupa respectivă pentru ca dorinţa lor să se îndeplinească. Creaţi şi voi un asemenea program.

Date de intrare

Din fişierul de intrare petale.in se va citi de pe prima linie, un număr, ale cărui cifre reprezentă numărul de flori din fiecare grupă.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire petale.out se va afişa, pe prima linie, valorile lui x pentru care dorinţa lor se va îndeplini. În cazul în care dorinţa nu poate fi îndeplinită se va afişa -1.

Restricţii

  • Numărul de grupe este maxim 200.
  • În cadrul numărului grupele sunt în ordine descrescătoare a puterilor lui 3.
  • Pot exista grupe cu 0 (zero) flori

Exemplu

petale.inpetale.outExplicaţie
21x1
2
2 – două flori cu 27 de petale
1 – o floare cu 9 de petale
x – x flori cu 3 petale
1 – o floare cu o petală
2 × 27 + 1 × 9 + 2 × 3 + 1 × 1 = 70
Fiecare pitic pune câte 10 petale.
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici