Fișierul intrare/ieșire petale.in, petale.out Sursă Concursul Grigore Moisil 2011 (Lugoj)
Autor autor necunoscut Adăugată de avatar francu Cristian Frâncu francu
Timp de execuție pe test 1 sec Limită de memorie 2048 KB
Scorul tău N/A Dificultate stea de rating de tip fullstea de rating de tip emptystea de rating de tip emptystea de rating de tip emptystea de rating de tip empty
open book Poți vedea testele pentru această problemă accesând atașamentele .

Petale (clasa 7-8)


Într-una din zile, pe când cei șapte pitici mergeau spre mină, Zâna cea Bună apăru în calea lor și le spuse:

„Dacă vreți ca Alba ca Zăpada să se întoarcă la voi va trebui să mergeți în poienița din mijlocul codrului și de acolo să culegeți toate florile nemuririi. Cu petalele acestor flori va trebui să acoperiți patul Albei ca Zăpada. Dar țineți minte, pentru a vi se îndeplini dorința trebuie să puneți toate petalele florilor culese, iar fiecare pitic să pună același număr de petale.”

Auzind acest lucru, piticii s-au îndreptat spre poieniță. Aici găsiră o mulțime de flori însă numărul petalelor era diferit. Unele flori aveau 1 petală, altele 3, 9, 27, 81 …, adică întotdeauna numărul de petale este un număr ce reprezintă o putere a lui 3. O altă observație făcută de Grumpy era că florile cu același număr de petale nu erau decât maxim două.

Pentru a le veni ușor să calculeze câte petale au în total l-au pus pe Sleepy să noteze câte flori cu același număr de petale sunt, formând astfel grupe cu acestea. La sfârșit Doc, înțeleptul piticilor, constată că Sleepy a uitat să marcheze câte flori sunt într-o grupă. Astfel s-a hotărât să noteze numărul de flori din grupa respectivă cu x. Apoi a creat un program care să determine care este numărul florilor din grupa respectivă pentru ca dorința lor să se îndeplinească. Creați și voi un asemenea program.

Date de intrare

Din fișierul de intrare petale.in se va citi de pe prima linie, un număr, ale cărui cifre reprezentă numărul de flori din fiecare grupă.

Date de ieșire

În fișierul de ieșire petale.out se va afișa, pe prima linie, valorile lui x pentru care dorința lor se va îndeplini. În cazul în care dorința nu poate fi îndeplinită se va afișa -1.

Restricții

  • Numărul de grupe este maxim 200.
  • În cadrul numărului grupele sunt în ordine descrescătoare a puterilor lui 3.
  • Pot exista grupe cu 0 (zero) flori

Exemplu

petale.in petale.out Explicație
21x1
2
2 – două flori cu 27 de petale
1 – o floare cu 9 de petale
x – x flori cu 3 petale
1 – o floare cu o petală
2 × 27 + 1 × 9 + 2 × 3 + 1 × 1 = 70
Fiecare pitic pune câte 10 petale.

Trebuie să te autentifici pentru a trimite soluții. Click aici

Indicii de rezolvare

Arată 4 categorii