Fişierul intrare/ieşire:ruleta.in, ruleta.outSursă.campion 2008
AutorEmanuela CerchezAdăugată defrancuCristian Francu francu
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie16384 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Ruleta (clasa a 5-a)

Ana are o ruletă care are forma unui disc împărţit în N sectoare. În fiecare sector este scris un număr natural. Este posibil ca acelaşi număr să fie scris în mai multe sectoare. Ana a rotit ruleta şi îi spune lui Barbu numerele scrise în sectoarele care trec prin dreptul acului ruletei. În plus Ana îi spune lui Barbu că la sfârşit în dreptul acului ruletei se află chiar sectorul care era iniţial în dreptul acului. Barbu trebuie să ghicească numărul de sectoare pe care le are ruleta, bineînţeles fără a o vedea. Cum problema ar putea avea mai multe soluţii, Ana îi cere soluţia în care numărul sectoare este minim.

Cerinţă

Dată fiind succesiunea numerelor din sectoarele ce trec prin dreptul acului ruletei, să se detemine numărul minim de sectoare din care ar putea fi formată ruleta.

Date de intrare

Fişierul de intrare ruleta.in conţine pe prima linie un număr natural P reprezentând numărul de sectoare ce trec prin dreptul acului ruletei. Pe cea de a doua linie se află P numere naturale separate prin spaţii, reprezentând numerele scrise în cele P sectoare.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire ruleta.out va conţine o singură linie pe care va fi scris un singur număr natural reprezentând numărul minim de sectoare ale ruletei.

Restricţii

  • 1 < P ≤ 30000
  • Numerele înscrise în sectoarele ruletei sunt naturale ≤ 32000

Exemple

ruleta.inruleta.out
13
5 3 1 3 5 2 5 3 1 3 5 2 5
6
4
1 1 1 1
1
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici