Fişierul intrare/ieşire:sablon.in, sablon.outSursăConcurs Infogim 2018 clasele 7-8
AutorBanu DenisAdăugată deptestHai la Olimpiada - Iasi Gimnaziu ptest
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie16384 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise

Sablon

Cătălin are un director cu N fişiere pe care vrea să le şteargă şi M fişiere pe care vrea să le păstreze. Toate fişiereşe au nume formate dintr-un singur cuvânt. El vrea să şteargă doar aceste fişiere folosind o singură comandă(pe toate deodată).

O comandă este un cuvânt format din litere mici ale alfabetului englez si caracterul “?” care ţine locul oricărui caracter.

Pentru o comandă data, un fişier este şters dacă si numai dacă:

  1. Comanda dată are aceeaşi lungime cu numele fişierului.
  2. Cele două cuvinte(comanda şi numele fişierului) au pe aceeaşi poziţie fie aceleaşi litere fie comanda conţine pe acea poziţie caracterul “?”.

De exemplu pentru comanda “a?ba?”: Fişierele "aabaa", "abbac", "acbad" şi"azbax" vor fi sterse, iar fişierele "aaba", "abaab", "aabaaa" şi"aabaaz" nu vor fi şterse.

Se dau T directoare precum cel al lui Cătălin şi voi trebuie să spuneţi pentru care dintre acestea se poate folosi doar o singură comandă pentru a şterge doar fişierele care trebuie şterse.

Date de intrare

În fişierul de intrare sablon.in se află pe prima linie numărul T de directoare, începând de pe următoarea linie, pentru fiecare test se dau cate două numere N şi M cu semnificaţiile din enunţ, pe următoarele N linii se află numele fişierelor care trebuie şterse, iar pe următoarele M se află numele fişierelor care nu trebuie şterse.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire sablon.out se vor afişa pe câte o linie răspunsurile pentru cele T directoare, câte unul pe linie. Răspunsul este “DA” daca se poate folosi o singură comandă pentru a şterge doar fişierele care trebuie sau “NU” în caz contrar.

Restricţii

  • 1 ≤ T ≤ 10
  • 1 ≤ N,M ≤ 100
  • Cuvintele au maxim 100 de litere.
  • Cuvintele sunt formate doar din litere mici ale alfabetului englez.

Exemplu

sablon.insablon.out
2
3 4
aab
bab
bac
cadf
ba
trac
aba
2 2
abc
def
atr
bcd
DA
NU

Explicaţie

Din primul director trebuie şterse fişierele cu numele: aab, bab si bac. Dacă folosim comanda ?a? vor fi şterse doar aceste fişiere. “cadf” nu este şters deoarece are 4 litere, “ba” pentru că are 2, “trac” deoarece pe a 2-a poziţie din comandă este a în loc de t.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici