Fişierul intrare/ieşire:stelute.in, stelute.outSursăOlimpiada locala 2013, clasa a 7-a
AutorDoina Druta, Luminita CiocaruAdăugată defrancuCristian Francu francu
Timp execuţie pe test1 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Steluțe (clasa a 7-a)

Peste Ţinutul Alb ninge neîncetat. Crăiasa Zăpezii a fost întemniţată de Vrăjitorul cel Rău. Oamenii îl roagă pe înţeleptul ţinutului să-i ajute să o elibereze pe crăiasă. Înţeleptul le-a spus oamenilor:

* poarta temniţei este un triunghi format din steluţe;
* Vrăjitorul cel Rău a închis poarta vrăjind anumite steluţe;
* poziţia fiecărei steluţe este identificată prin două numere naturale: primul număr reprezintă linia din triunghi pe care se află steluţa, iar cel de al doilea număr reprezintă poziţia steluţei pe linia triunghiului;
* liniile triunghiului sunt numerotate crescător, de la 1, începând cu linia de la vârful triunghiului;
* poziţiile, pe fiecare linie, sunt numerotate începând cu 1, de la stânga la dreapta, strict crescător;
* fiecare steluţă are un număr de ordine; steluţele se numerotează de la 1, începând cu steluţa din vârful triunghiului, de pe prima linie, apoi steluţele de pe a doua linie, de la stânga la dreapa şi aşa mai departe;
* cheia, care deschide poarta temniţei, apare dacă este găsit numărul ce reprezintă câte steluţe, dintre cele vrăjite, se află la distanţă maximă faţă de steluţa situată în mijlocul aceleiaşi linii.

Înţeleptul poate să spună oamenilor numărul de steluţe vrăjite şi numărul lor de ordine, iar oamenii trebuie să gasească singuri cheia ce deschide poarta. Oamenii Ţinutului Alb te roagă să-i ajuţi să o elibereze pe Crăiasa Zăpezii!

Cerinţă

Dându-se numerele de ordine a n steluţe, distincte din triunghi, determinaţi câte dintre aceste steluţe sunt situate la distanţă maximă faţă de steluţa situată în mijlocul aceleiaşi linii.

Date de intrare

Fişierul de intrare stelute.in conţine pe prima linie numărul natural n reprezentând numărul de steluţe. A doua linie a fişierului conţine n numere naturale distincte, separate prin câte un spaţiu, reprezentând numerele de ordine ale celor n steluţe.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire stelute.out va conţine un număr p reprezentând numărul steluţelor situate la aceeaşi distanţă maximă faţă de steluţele aflate la jumătatea liniilor pe care sunt situate.

Restricţii

  • 1 < n < 105
  • Numărul total de steluţe din triunghi este un număr natural cu cel mult 10 cifre
  • Definim distanţa dintre două steluţe situate pe aceeaşi linie ca fiind egală cu valoarea absolută (modulul) a diferenţei poziţiilor pe linie.

Exemplu

stelute.instelute.out
6
11 33 7 1 23 4
3

Explicaţie

Sunt 3 steluţe la aceeaşi distanţă maximă (=2) faţă de steluţele aflate la jumătatea liniilor corespunzătoare. Acestea sunt situate pe poziţiile: (4,2);(5,7);(6,8) şi distanţa corespunzătoare este 2.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici