Fişierul intrare/ieşire:suprapuneri1.in, suprapuneri1.outSursăOJI 2007 clasa a 9-a
AutorConstantin GalatanAdăugată defrancuCristian Francu francu
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie2048 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Suprapuneri 1 (clasa a 6-a)

Un cod de bare 2D este o matrice pătrată de NxN celule, fiecare celulă putînd fi albă sau neagră. Marfa este identificată cu un astfel de cod de bare, numit şablon. Atunci cînd clientul cumpără un obiect codul său de bare, numit şi mostră, este scanat şi comparat cu cel al şablonului. Dorim să ştim dacă şablonul şi mostra se potrivesc, adică dacă se pot suprapune perfect, alb la alb şi negru la negru. Desigur că mostra poate fi scanată în orice poziţie, sau chiar întoarsă pe dos.

În exemplul de mai sus mostra 1 se poate suprapune cu şablonul dacă o rotim cu 180°, iar mostra 3 se suprapune cu şablonul întorcînd-o pe dos şi răsucind-o. Mostra 2 nu se poate suprapune.

Cerinţă

Scrieţi un program care determină care din mostrele de la intrare se potrivesc cu şablonul.

Date de intrare

Fişierul de intrare suprapuneri1.in conţine pe prima linie două numere naturale N şi M despărţite printr-un spaţiu. N este dimensiunea matricelor care reprezintă şablonul mostrele. M reprezintă numărul de mostre. Urmează M+1 grupuri de câte N linii a cîte N numere fiecare. Primul grup de N linii codifică şablonul. Următoarele M grupuri de câte N linii codifică fiecare câte o mostră. Pe fiecare linie sunt câte N valori întregi, despărţite printr-un singur spaţiu. Celulelor negre le corespunde valoarea 1, iar celor albe, valoarea 0.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire suprapuneri1.out se vor scrie M linii, câte o valoare pe linie. Pe linia i se va scrie valoarea 1 dacă mostra i se poate suprapune cu şablonul, sau valoarea 0 în caz contrar.

Restricţii

  • 2 ≤ N, M ≤ 50

Exemplu

suprapuneri1.insuprapuneri1.outExplicaţie
3 3
1 1 1
0 0 1
0 1 0
0 1 0
1 0 0
1 1 1
1 0 1
1 0 0
1 1 0
0 1 1
1 0 1
0 0 1
1
0
1
Datele de intrare sînt conforme cu figura.
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici