Fişierul intrare/ieşire:triunghi3.in, triunghi3.outSursăLot II Juniori 2016
AutorIonel-Vasile Pit-RadaAdăugată deTiberiu028A Tiberiu Musat Tiberiu02
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise

Triunghi3 (Lot Juniori)

În ţara lui Oblio toate lucrurile sunt sub formă de triunghi. Chiar şi fotografiile sunt sub formă de triunghi. Fotografiile sunt formate din pixeli, care evident, la rîndul lor sunt triunghiuri ca în figura de mai jos.

Fotografiile sunt alb negru şi fiecare pixel este identificat prin rândul pe care se găseşte şi prin poziţie, adică al câtelea triunghi este în rândul respectiv numărând de la 1, de la stânga la dreapta. Fiecare pixel are culoarea alb sau negru. Fiecare pixel are dimensiunea 1, dar mai mulţi pixeli vecini pot forma triunghiuri cu vârful în sus cu laturi de diferite lungimi. În figura din dreapta avem 3 triunghiuri de dimensiune 1 (rândul 2 poziţia 1, rândul 3 poziţia 1, rândul 3 poziţia 3) şi un triunghi de dimensiune 2 (cu colţurile: în rândul 2 poziţia 1, rândul 3 poziţia 1 şi rândul 3 poziţia 3).
Se ştie că în fotografie sunt n rânduri şi m pixeli albi, fiecare pixel fiind identificat prin rând şi poziţie.

Cerinţe

Se cere să se determine, pentru p lungimi de laturi date, câte triunghiuri de culoare neagră (adică pline numai cu pixeli de culoare neagră) şi cu vârful în sus se găsesc în fotografie pentru fiecare lungime.

Date de intrare

Fişierul triunghi.in conţine pe prima linie, separate prin câte un spaţiu, numerele n,m,p cu semnificaţia din enunţ. Pe următoarele m linii se află câte două numere reprezentând rândul şi poziţia fiecărui pixel alb. Pe următoarele p linii se găseşte câte un număr natural reprezentând o lungime a laturilor triunghiurilor de culoare negră pe care le numărăm.

Date de ieşire

Fişierul triunghi.out conţine p linii, pe fiecare linie se află răspunsul la câte o întrebare din cele p, în ordinea cerută din enunţ.

Restricţii

  • 1 ≤ n ≤ 1500
  • 0 ≤ m ≤ min(n * n, 10000)
  • 1 ≤ p ≤ n

Exemplu

triunghi3.intriunghi3.outExplicatie
3 3 2
1 1
2 3
3 5
2
1
1
3
Vezi figura de sus din dreapta.
4 0 2
1
3
10
3
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici