Fişierul intrare/ieşire:zana.in, zana.outSursăOlimpiada pe Sector 2010, Clasa a 10-a
AutorCarmen MincaAdăugată deteodor94Teodor Plop teodor94
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie1024 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise

Zana

Castelul Zânei Spiriduşilor este construit pe o suprafaţă de teren dreptunghiulară şi are N * M camere identice, de formă pătratică, dispuse câte M pe direcţia Ox şi câte N pe direcţia Oy ca în desenul alăturat în care N = 3 şi M = 6. Din fiecare cameră se poate intra în orice cameră învecinată, cameră care are un perete comun cu aceasta. Fiecare cameră este identificată prin coordonatele sale, ca în figură.
În castel trăiesc k spiriduşi împreună cu Zâna lor. Fiind în curând aniversarea zilei de naştere a Zânei, fiecare spiriduş a pregătit câte un cadou pe care îl ascunde, nevăzut de ceilalţi, într-una din camerele castelului. Tradiţia acestei sărbători impune următoarele reguli:

  • În căutarea cadourilor, Zâna porneşte din camera de coordonate (1, 1). Ea se deplasează prin camerele castelului cât timp în aceste camere nu se află niciun cadou.
  • Căutarea se încheie în momentul în care Zâna intră într-o cameră în care se află cel puţin un cadou. Zâna va primi toate cadourile aflate în această cameră iar restul cadourilor din celelalte camere vor dispărea.

Cerinţă

Scrieţi un program care să citească din fişierul zana.in numerele naturale N, M, K şi cele K perechi de numere naturale reprezentând coordonatele camerelor în care spiriduşii au ascuns cadourile, şi care să determine:

  • numărul maxim X de cadouri pe care le poate primi Zâna în urma respectării regulilor;
  • numărul Y de camere în care poate ajunge Zâna respectând regulile, camere ce conţin fiecare câte X cadouri.

Date de intrare

Fişierul zana.in conţine pe prima linie cele trei numere naturale: N, M, K, separate prin câte un spaţiu. Pe fiecare din următoarele K linii, câte una pentru fiecare spiriduş, sunt scrise câte două numere naturale: I, J, separate printr-un spaţiu, reprezentând coordonatele camerei în care spiriduşul curent a ascuns cadoul.

Date de ieşire

Fişierul zana.out va conţine două linii. Pe prima linie se va scrie numărul natural X reprezentând numărul maxim de cadouri pe care le poate primi Zâna conform tradiţiei. Pe cea de-a doua linie se va scrie numărul natural Y, reprezentând numărul camerelor în care poate ajunge Zâna şi care conţin fiecare câte X cadouri.

Restricţii

  • K, M, N, I, J sunt numere naturale nenule
  • 2 ≤ N, M ≤ 100
  • 10 ≤ K ≤ 510
  • 1 ≤ I ≤ N
  • 1 ≤ J ≤ M
  • Se garanteaza ca nu exista cadouri in casuta (1, 1)

Exemplu

zana.inzana.out
3 5 11
1 5
2 4
1 3
1 3
1 4
1 4
2 4
2 5
3 2
1 5
1 4
2
2

Explicaţie

Zâna porneşte căutarea începând din camera de coordonate (1, 1). Camera cu cele mai multe cadouri (3) are coordonatele (1, 4), însă zâna nu poate ajunge în acestă cameră, deoarece pentru a ajunge în acesta ea trebuie să treacă prin una din camerele de coordonate (1, 3), (2, 4), (2, 5) în care se află cadouri. Conform tradiţiei, căutarea se va încheia în una dintre aceste camere. Astfel zâna poate parcurge camerele (1, 1), (1, 2), (1, 3) sau (1, 1), (1, 2), (2, 2), (2, 3), (2, 4), etc pentru a ajunge într-una din cele Y = 2 camere cu un număr X = 2 maxim de cadouri.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici